miercuri, 6 noiembrie 2013

Picături de timp

Din seninul de dimineață,
s-a înmuiat brusc atmosfera
și, printre picături, 
mi-am amintit de ploile lui 2013..


Ploaia numărul 1: Plajă. Vama Veche. Folk You. Cei mai dragi oameni alături. Mircea Baniciu pe scenă. Noi ne adăpostim parțial sub izopren, dar hainele sunt deja lipite de corp sub stropi uriași. Cântăm și iubim clipa.

Ploaia numărul 2: Balcon. La Făget. Trăsnete și fulgere. Tot oameni dragi. Pentru prima dată privesc cu atenție săgețile aurii, motivată de entuziasmul celorlalți. Îmi amintesc, zâmbind, spaima ce-i cuprindea pe cei ai casei în timpul furtunilor din copilărie.

Ploaia numărul 3: Potecă. Munții Apuseni. Maraton. Stâncă și puțină pădure până la platou. Mă gândesc cât îmi este de foame..și mai am de parcurs încă 15 kilometri de traseu. Teamă și fericire împletite în același buchet.

Ploaia numărul 4: Cafenea. Brașov. O noapte albă. În jurul a două pahare de vin, mă joc cu reguli și limitări și câștig..sau pierd. Nici nu mai contează atâta timp cât mă simt vie. De-aș putea fi astfel în fiecare zi..

Ploaia numărul 5: Stradă. Debrecen. Întoarcerea la pensiune după ore de dans pe ritmuri de jazz, blues și rock & roll. Galben și argintiu pe asfalt, verde pe mine, iar în mine, curcubeu!.. de senzații, gânduri și zâmbete.

Ploaia numărul 6: Bucătărie. Tot Făget. Concediu. Timp de ploaie și timp pentru mine. La telefon cu trecutul mă încălzesc, simt liniște și iubesc.

Picături se dilată în imaginația mea și trecutul prinde viață de parcă aș călători în timp. Te prind de mână și alergăm în ploaie până .. până închidem cercul și ne reîntoarcem în prezentul topit pe un obraz umed,
într-o furtună de râsete. Te întreb timid, încă pierdută în reverie: 
Ai timp pentru mine?

DAR, pentru tine?


2 comentarii:

 1. Ploaia poate masca usor lacrimile unui suflet. Poate alina un corp insetat. Poate crea culori multiple in razele soarelui. Poate trage perdeaua lumii si crea intimitate. Poate aduce atentia pe corp, cu fiecare picatura. Poate fi liantul romantic a doi indragostiti care se tin timid de mana. Poate curata un aer obosit si inveseli frunzele adormite. Poate aduce aminte de prietenii si oameni dragi si ne poate indragosti din nou de ea si de viata...daca ai timp :)
  Multumesc:*

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu multă plăcere, Adria :) Și dacă mai și durează o singură zi (ploaia), cât să nu ne apuce depresii sau să intrăm la apă, aproape că-mi doresc să plouă mai des.

   Ștergere