luni, 24 septembrie 2012

autoProcust

Urme ale trecutului tronează vizibil pe creştet, ca un mănunchi de spini, atâta timp cât plante carnivore, ascunse în stomac, mi se hrănesc cu vină - autovină şi autospini.

Obişnuiţi să ne martirizăm când pasul ne iese din tipare, în loc să creştem devenim treptat o viaţă care moare.

Am supărat pe cineva?
Jos degetul meu mijlociu al mâinii drepte.

Am fost sub aşteptări?
Trei coaste mi le scot şi le aprind supusă, pe-altar de critici.

Am spus mai mult decât se cuvenea?
Gustul amar al limbii este cel de zgură, topită pe măsele devine căluş pentru urechi ce nu suport-o nouă gură.

Am ignorat zăbrele?
De sub genunchi dispare ce-i ascuns sub piele şi lumea o privesc cu ochii către stele.

 Încet, încet, găsesc în mine călăi pentru orice purtare şi mă dizolv în vina cea mai mare: Aceea de a nu mă accepta pe mine cu tot ce vine. Încap pe-un scaun şi, mic spectator, las celorlalţi viaţa s-o joace pentru mine.

Tu ce accepţi? Măcar pe tine?

4 comentarii:

 1. Simt ca creez ceva, se materializeaza un plan, cand din spatele capului o voce "nu o sa mearga, dar daca..., de ce sa risti"; eu starui incruntat "si o sa fie asa si asa" vocea revine "hai mai, cine te crezi acu.." simt frustrare si ma opresc. Ca si scuipat intre ochi vreau sa bat pe cineva, sa inchid vocea "ba n-ai dreptate, poate sa mearga". Apoi o minune se intampla, observ furia, gasesc frustrarea, remarc vocea; ma relaxez, ii zambesc: "Buna frica, bine ai venit, multumesc pentru recomandari".

  Mersul normal al lucrurilor e limitator si consumator de energie, vocea fricii de obicei castiga si eu ma simt "lenes" pentru ca actiunea nu mai e asa de atragatoare. Cand devin constient ma buseste rasul ca m-am infuriat.

  Descrii demonul meu preferat in ultima vreme, imi place si numele autoProcust. Multumesc de impartasire!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu drag Dragoş. Sunt convinsă că nenumărate alte persoane se confruntă cu acelaşi "demon". Rămânem însă pe metereze :) La cât mai multe episoade de râs eliberator!!!

   Ștergere
 2. Pai sa nu lasi pe altii sa joace viata pentru tine. Am inceput sa ma accept mai mult pe mine in ultima vreme si e atat de bine! Tedi

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Apropo de jucat, încă visez cu ochii deschişi la o experienţă pe scenă... Mulţumesc din suflet Tedi! :*

   Ștergere